İngiltere'de Master Yapmak İçin 7 Neden

İngiltere’de yüksek lisans eğitimi almanın şüphesiz birçok artısı bulunmaktadır. Başarılı bir kariyerin kapılarını aralayan en önemli adımlardan biri olan master yapmak için 7 sebep!

1. Kariyer Gelişimi

Birleşik Krallık İstihdam ve Beceriler Komisyonu tarafından yapılan bir araştırma, 2022 yılına kadar 7 işten 1'inin yüksek lisans derecesine ihtiyaç duyacağını öngörmektedir. Şimdi yüksek lisans eğitimi almayı seçerseniz, uzun vadede kariyer basamakları için önemli bir itici güce sahip olacaksınız!

2. Daha Yüksek Maaş Potansiyeli

Çok sayıda araştırma, master yapmış olmanın kısa ve uzun vadeli maaş potansiyelinizi artırdığını göstermektedir. Örneğin 2013 yılında Sutton Trust tarafından yürütülen araştırmada, bir lisansüstü öğrencisinin yalnızca lisans derecesine sahip birinden yılda 5,500 £ veya 40 yıllık bir çalışma döneminde 220,000 £ daha fazla kazanmayı beklediğini ortaya koymuştur.

 

3. Tam Zamanlı, Yarı Zamanlı,  Mesafe – size kalmış!

İngiltere’de master derecenizi ne kadar sürede tamamlayacağınız genellikle size bağlıdır. Tam zamanlı kurslar çoğunlukla bir yıl sürerken, yarı zamanlı kurslar ise iki ila üç yıl arasında sürebilmektedir. Yarı zamanlı olarak tamamlamak, aktif olarak iş hayatında bulunmanızı kolaylaştırır, ancak bir master programının çok fazla zaman, çalışma ve odaklanma gerektirdiğini  de unutmamalısınız!

 

4. Profesyonel Bağlantılar Kurun

Yüksek lisans öğrencisi olarak geçirdiğiniz süre boyunca, bağımsız araştırma yapmanız, ilgi alanınızdaki profesyonellerle görüşmeniz ve etkinliklere katılmanız beklenir. Bu fırsatlar, eğitiminizi tamamlandıktan sonra kariyerinize fayda sağlayabilecek profesyonel bağlantılar kurmanıza yol açacaktır.

 

5. Doktora için hazırlanın

Çalışmanızı bir sonraki seviyeye taşımak istiyorsanız, bir araştırma veya doktora programına başlamadan önce bir master programını tamamlamanız gerekmektedir. Doktora, Birleşik Krallık'taki üniversitelerde verilen en yüksek derecedir. Bu yüzden size akademik hayatın kapılarını master açacaktır!

 

6. Yeni bir konu alanına dönüştürün

Lisans derecenizin sonuna geliyorsanız, ancak bir değişiklik istiyorsanı, master, hayatınızda harika bir yeni bir konu başlığı olabilir! Yeni bir ilgi alanına dönerken tamamen farklı bir yöne gitmenizi sağlar.

 

7. Lisansüstü finansman hazırdır

Lisansüstü düzeyde eğitim almak ciddi bir finansal komisyon olabilir Lisansüstü düzeyde eğitim almak ciddi bir finansal taahhüt olabilir. Hemen hemen tüm üniversiteler, eğitiminiz boyunca size destek olmak için çeşitli burslar, burslar ve hibeler sunar. Burs aramamızı kullanarak size uygun fon arayın.