İngiltere'de Konaklama

İngiltere’de Konaklama

İngiltere, Avrupa’nın ve dünyanın en çok uluslararası öğrenci alan ikinci ülkesi durumundadır. Yüzlerce üniversite programı ve dil kursları ile öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Yurtdışına eğitim için gitmeye karar verdiğinizde aklınıza gelecek ilk sorulardan biri, eğitim süresi boyunca nerede ve ne şartlarda konaklayacağınız olacaktır. Aile yanında, okul yurdunda, paylaşımlı bir evde konaklayabilirsiniz. Ancak nerede yaşayacağınıza karar verirken, ailenizden ve arkadaşlarınızdan tavsiye almalı ve tüm seçenekleri ayrıntılı bir biçimde değerlendirmelisiniz.

  • Bir karar vermeden önce her seçeneğin maliyet ve faydalarını dikkatlice araştırın.
  • Kabul aldığınız kursa ya da üniversiteye eş zamanlı olarak konaklama başvurunuzu da başlatın.
  • Taşınma sürecini olabildiğince sorunsuz hale getirmek için, nerede yaşayabileceğinizi ve ihtiyaçlarınıza en uygun konaklama tipini araştırın.
  • Üniversitenizin ilgili birimiyle konaklama hakkında detaylı bilgi almak için iletişime geçin.

Öğrenci Yurtları

İngiltere’deki üniversitelerin ve dil okullarının çoğu öğrencilere yurt konaklaması imkanı sunmaktadır. İngiltere’nin en iyi ve en çok tercih edilen konaklama seçeneklerinden biri olan yurt konaklaması, hem sunduğu konfor hem de kazandıracağı çevre açısından harika bir seçenektir. Yurt odalarında kalan kişi sayısı değişiklik göstermektedir ancak hemen hemen tüm yurtlarda öğrencilerin yemeklerini yapabilecekleri mutfak, sosyalleşebilecekleri ortak alanlar bulunmaktadır. Bununla beraber yurtların avantajı ise şüphesiz tanışacağınız birçok yeni insan olacaktır. Pek çok farklı ülkelerden gelen öğrenciler, sosyo kültürel olarak sizi geliştirecek ve dünyanın farklı bölgelerinden hiç unutulmayacak arkadaşlar edinmenize olanak sağlayacaktır. Yurt odaları tek kişilik, çift kişilik ya da paylaşımlı odalar olabilmektedir. Çoğu yurtta kız erkek ayrı şekilde kalınsa da karma yurtlar da bulunur. Ücretler oda tiplerine göre ve konaklama tipine göre değişmektedir. Bazı yurtlar selfcatering, yani öğrencinin yemek ihtiyaçlarını kendi karşılayabileceği şekilde olsa da kimi yurtlar sabah kahvaltısı ya da yarım pansiyon şeklinde de olabilir.

Aile Yanı Konaklama

İngiltere dil okullarının öğrencilere sunduğu seçeneklerden biri de aile yanı konaklamadır. Aile yanı konaklamayı tercih etmek için birçok sebep sıralabilir. Her şeyden önce İngiltere’de,  İngiliz bir ailenin yanında yaşamanın dil eğitiminize inanılmaz katkısı olacaktır. Bol bol pratik yapma şansı bulacak, dil becerilerinizi geliştirme fırsatı bulacaksınız.

Aile yanı konaklamada da yine yurtlarda olduğu gibi sadece kahvaltı, yarım pansiyon ya da tam pansiyon gibi seçenekler bulunmakta ve ücretler de buna göre değişmektedir. Ancak şunu hatırlatmakta fayda var; Eğer Londra’ya gideceksiniz, şehrin Zone’lardan oluştuğunu unutmamalısınız. Londra Zone 1, Zone 2, Zone 3, Zone 4, Zone 5 ve Zone 6 şeklinde bölgelerden oluşur ve konaklamaların fiyatı da bulunduğunuz bölgeye göre değişir. Londra dil okullarının genelde merkezde yer aldığını(Zone 1) düşünecek olursak, maksimum Zone 2 veya 3’te konaklama ayarlamanız önemlidir.

Oda ya da Ev Kiralama

İngiltere'de dil eğitimi ya da üniversite eğitimi alırken bir diğer çok tercih edilen seçenek ise ev ya da oda kiralamadır .Eğer uzun dönemli dil eğitimi düşünüyorsanız bu seçenek yerinde bir tercih olacaktır ancak daha İngiltere’ye ilk gittiğiniz anda, ister dil eğitimi ister lisans  ya da yüksek lisans eğitimi alıyor olun, oda-ev kiralama yapmamanız daha yerinde bir karar olabilir. Hem güvenlik açısından hem de alışma sürecini sağlıklı bir şekilde atlattıktan sonra eve çıkmanız çok daha doğru olacaktır. Ev kiraları da yine Londra’daysanız bölgelere göre, başka şehirdeyseniz de şehre göre değişmektedir. Sonuç olarak; İngiltere öğrencilere eğitim anlamında çok şey sunduğu gibi konaklama anlamında da çok fazla seçenek sunmaktadır. Konaklamaları iyi değerlendirmeniz ve özellikle lokasyonu doğru belirlemeniz en kritik konulardan biridir. Impersage ailesi olarak huzurlu, güvenli ve ekonomik bir yerde konaklamanız için tüm süreçlerde yanınızda olacağız.

Sonuç olarak; İngiltere öğrencilere eğitim anlamında çok şey sunduğu gibi konaklama anlamında da çok fazla seçenek sunmaktadır. Konaklamaları iyi değerlendirmeniz ve özellikle lokasyonu doğru belirlemeniz en kritik konulardan biridir. Impersage ailesi olarak huzurlu, güvenli ve ekonomik bir yerde konaklamanız için tüm süreçlerde yanınızda olacağız.