İngiltere’de Eğitim İçin Burs Seçenekleri

İngiltere, sunduğu çeşitli program ve bölümlerinin eğitim kalitesi ve sahip olduğu teknolojik imkanlarıyla dünya eğitim standartlarında önemli bir yere sahiptir. Yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için İngiltere, listenin daima ilk sıralarında yer almaktadır.  İngiltere’de eğitim almak ve İngiltere’de yaşamak her zaman öğrencilerin ilgi odağı olmuştur. Farklı kültürlerle tanışıp yabancı dilini geliştirmek isteyen öğrenciler için İngiltere, onlarca ülke arasından daha yakın ve sıcak bir tercihtir. Gerek İngilizce eğitimi almak için gerekse de bünyesinde bulundurduğu uluslararası kabul görmüş okulları ile dikkat çeken İngiltere’de eğitim almak için öğrenciler birçok farklı yollara başvurmaktadır. Başarı bursundan devlet burslarına, özel yetenek burslarından spor burslarına kadar bir çok burs çeşidi ile İngiltere’ye gitme imkanı bulan öğrenciler, İngiltere’de burslu bir şekilde eğitim almak için yoğun bir rekabete girmektedir. İngiltere’de burs kazanan öğrenciler için eğitim masrafları ve yaşam giderlerinde büyük bir kazanım sağlanmaktadır. İngiltere’de eğitim almak için verilen burslardan birini kazanan öğrenciler, konforlu bir şekilde İngiltere’de yaşama ve eğitim alma imkanı elde ederler. Birçok burs olanağı ve  maddi destek fonlarıyla İngiltere, öğrenciler için oldukça avantajlı bir ülkedir. Aynı zamanda İngiltere’deki eğitim programlarına veya okullara burs alabilmek için başvurduğunuz bölümün de önemi oldukça büyüktür. Son zamanlarda tercih edilen bölüme göre teşvik amacıyla verilen burslar ve vakıf bursları her sene artmaktadır. Genel olarak İngiltere’ye gitmek ve orada eğitim almak isteyen öğrencilerin faydalanabileceği bursları sizin için sıraladık. Ancak, sporcu bursu ya da özel yetenek fonu gibi okulların kendi içinde vermiş olduğu bursları araştırmak gerekmektedir.

İngiltere’de eğitim almak isteyen öğrenciler için İngiltere burs imkanları kısaca şu şekilde belirtilebilir;

Eğitim Kurumlarınca Sunulan Burslar; Lisans ve yüksek lisans öğrencilerine İngiltere’de okul fiyatları üzerinden belirlenen oranlarda indirimler sunulan burslar bulunmaktadır.

Jean Monnet; Avrupa Birliği tarafından verilen Jean Monnet bursu, öğrencilerin İngiltere’deki 1 yıllık master eğitimleri ve yaşam giderleri karşılanmaktadır.

Chevening UK Hükümet Bursları; İngiltere’de eğitim gören Türk öğrencilerin eğitimine destek amacıyla verilen Chevening Turkey bursları, her yıl çeşitli alanlarda birçok öğrenciye verilmektedir.

TEV (Türk Eğitim Vakfı) Bursları; Yüksek lisans eğitimini İngiltere’de alacak öğrenciler için Türk Eğitim Vakfı tarafından sağlananan bu burs, her yıl gerekli başarı kriterlerini yerine getiren birçok öğrenciye sağlanmaktadır.

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) Yurtdışı Bursları ve TÜBİTAK Bursları; Her yıl Sonbahar döneminde duyurulmakta olan MEB bursları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli kriterleri sağlayan kişilere sunulmaktadır.

Commonwealth Ülkelerin Gelişmesi İçin Sağlanan Federal Burslar; PhD ve Masterwith düzeyindeki çalışmalar için gelişmekte olan ülke öğrencileri için sağlanan burslardır. Türkiye’den giden öğrenciler de bu burstan yararlanabilmektedir.

Üniversiteler Birliği Bursları; İngiltere’de yapılan master programlarını esas alan bu burs imkanından yararlanabilmek için master programının, öğrencinin ülkesindeki teknoloji, ekonomi ve toplum ile açık bir şekilde bağlantılı olması gerekmektedir. Tüm yabancı öğrencilerin yararlanabildiği bu burs master bursları arasında oldukça popüler burslardan biridir.

Marshall Bursları; Amerika Birleşik Devletleri tarafından finanse edilen bu burslarda liderlik potansiyeli ve akademik başarısı yüksek olan öğrencilere sağlanan bir burs çeşididir.

Sonuç olarak, Türk öğrencilerin İngiltere’de eğitim alabilmeleri için birçok burs imkanı bulunmaktadır. İngiltere’deki eğitiminizi ve yaşam giderlerinizi finanse edebileceğiniz bir şekilde eğitim hayatınıza başlamak istiyorsanız; Impersage ailesi olarak tüm süreçlerde yanınızdayız!